در این مقاله قصد داریم به موضوع الزام به تحویل ملک را مورد بررسی قرار دهیم، قبل از بررسی هر موضوعی بهتر است در ارتباط با دعوای هایی که درباره ی اجبار تحویل ملک وجود دارد، مطالبی را شرح دهیم تا درک بهتری را از موضوعاتی که قرار است مورد بررسی قرار دهیم، داشته باشید.
دعوای الزام به تحویل هنگامی ایجاد می شود که معامله ای درست و طبق قوانین انجام شده باشد و فرد فروشنده از حضور در دفتر و امضاء کردن سند سر باز زده باشد.
الزام به تحویل ملک قولنامه ای به چه صورت قابل انجام می باشد؟
درصورتی که یک ملک به صورت قولنامه ای بین دو نفر معامله شده باشد و فرد فروشنده از انجام و تکمیل مراحل مربوط به سند و … امتناع کند، فرد خریدار می تواند دادخواست دعاوی الزام به تحویل سند کند. البته نکته ای که در این ارتباط با وجود دارد این است که نظر دادگاه ها در صدور حکم مربوط به چنین پرونده هایی به صورت کلی به دو دسته که در قسمت پایین شرح داده شده است، تقسیم می شود.
- با توجه و مراجعه به آیین دادرسی و ماده های بیست و دو، چهل و شش و هفت و چهل و هشت چنین درخواستی فقط و فقط از سوی فردی قابل انجام است که مالک رسمی ملک باشد و یا به عبارتی دیگر سند به صورت رسمی به ثبت نرسیده باشد. این مهم ترین دلیلی است که سبب شده افراد قبل از دادخواست الزام به تحویل ملک، دادخواستی تحت عنوان الزام به تنظیم سند رسمی نمایند و قبل از هر کاری اقدام به تنظیم سند به صورت رسمی کنند.
- در مقابل مورد قبل که شرح داده شد، بسیاری از دادگاه ها بر طبق مواد های دویست و نوزده، دویست و بیست، سیصد و سی و هست، سیصد و شصت و دو بر این باور هستند ک هر شخصی می تواند تنها با داشتن یک سند عادی که به صورت رسمی نیز ثبت نشده باشد درخواست الزام به تحویل ملک را از دادگاه داشته باشد. البته باید به این نکته نیز توجه ویژه ای داشته باشید که شورای نگهبان نیز نظریه ای در این باره صادر کرده است که دادگاه نباید سند های عادی را که دارای ادله ی قانونی می باشند رد کرده و مورد بررسی قرار ندهد.
مراحل اجرای رأی صادر شده در دادگاه مربوط به الزام به تحویل ملک به چه صورت است؟
پس از این که قاضی پرونده و مدارک موجود را مورد بررسی قرار داد و دادگاه طبق روال قانونی خود پیش رفت و در نهایت رأی مربوطه را صادر شد، می توان رأی صادر شده را در این باره اجرا کرد. شرایطی را در نظر بگیرید که ملک مورد نظر در تصرف فرد ثالثی باشد و فرد ثالث هیچگونه مدرک موجه و قانونی که خریداری شدن ملک و یا رسمی بودن سند را اثبات کند را در دست نداشته باشد. حکم چنین ملکی تصرف می باشد و فرد خریدار ملک می تواند جهت تخلیه ی ملک اقدام کند.
مهم ترین مدارکی که برای الزام تحویل ملک مورد نیاز است، کدام اند؟
یکی از رایج ترین سوالاتی که در ارتباط با الزام به تحویل ملک وجود دارد و برای افراد به وجود می آید این است که جهت دریافت چنین حکمی چه مدارکی مورد نیاز است و چه کاری را باید انجام داد؟ که در ادامه به طور کامل شرح می دهیم.
اولین و مهم ترین اقدامی که فرد خریداری برای دریافت حکم باید انجام دهد، مراجعه کردن حضوری به دفتر های خدمات قضایی است. توجه داشته باشید که مدارک مور نیاز جهت چنین مراجعه هایی اصل کارت ملی و اصل شناسنامه بوده و در کنار به همراه داشتن اصل این دو مدرک شناسایی باید کپی هر کدام را به دفاتر قضایی مورد نظر ارائه دهند. مهم ترین نکته ای که در ارتباط با ارائه ی مدارک برای الزام به تحویل گرفتن ملک وجود دارد این است که فرد خریدار هرگونه مدرکی که دلیل بر خرید ملک مورد نظر و حق بودن ادعای خود دارد را به فاتر خدمات قضایی رائه دهد. مدارکی که به دفاتر خدمات قضایی ارائه می شود به طور کامل ضمیمه ی پرونده می شود.
اجاره سند | اجاره سند برای وثیقه
هزینه ی رسیدگی الزام به تحویل ملک چه مقدار است؟
از دیگر سوالاتی که در ارتباط با دریافت ملک خریداری شده وجود دارد، هزینه ی های مربوط به دادرسی آن می باشد که در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم. هزینه های مورد نیاز جهت دادرسی الزام به تحویل ملک با توجه به ارزش ملک مورد نظر تعیین و دریافت خواهد شد. یکی از مهم ترین نکاتی که در این باره وجود دارد و باید مورد توجه افراد قرار گرفته شود این است که فرد خواهان باید در ارتباط با هزینه های دادرسی با وکیل خود به صورت کامل مشورت کند تا در ادامه ی دادرسی با مشکل خاصی رو به رو نشود.
ارائه ی درخواست خسارت در صورت عدم تحویل ملک چگونه انجام می شود و چه مراحلی دارد؟
شاید شما هم از این موضوع اطلاعی نداشته باشید که فرد خریدار می تواند در ازای هر روز تأخیر در ارائه ی تحویل ملک توسط فروشنده، طلب خسارت کند. یکی از رایج ترین این اتفاق ها در مورد پیش فروش های آپارتمان های در حال ساخت است که به وفور اتفاق می افتد.
در صورتی که وجه مورد نظر در قرارداد بسته شده به صورت کاملا روشن و واضح مشخص شده باشد، به راحتی امکان درخواست مبلغ برای فرد خریدار وجود خواهد داشت. البته شرایطی نیز وجود دارد که طی رسیدگی پرونده ی مورد نظر میزان خسارت وارد شده بر فرد خریدار ملک مشخص نشده است به همین دلیل فرد خریدار می تواند در ارتباط با دریافت خسارت وارد شده درخواستی به مراجع قضایی ارائه نماید.
آیا امکان فسخ کردن معامله وجود دارد؟
تحت شرایط شرح داده شده در قسمت زیر امکان فسخ معامله وجود دارد.
- در صورتی که بنا به هر دلیل خریدار ملک را تحویل نگرفته باشد، معامله ی مورد نظر می تواند از سوی فرد خریدار فسخ شود.
- شرایطی نیز وجود دارد که با وجود صادر شدن حکم دادگاه در ارتباط با الزام به تحویل ملک، امکان تحویل دادن ملک از سوی فروشنده وجود نداشته باشد، فرد خریدار می تواند درخواست فسخ قرارداد را به مراجع قضایی ارائه دهد.
سایت اجاره وثیقه ملکی فوری برای تمام کسانی که نیاز به اجاره سند و وثیقه دارند می تواند در سریعترین زمان ممکن سند تهیه کند. با کارشناسان ما تماس بگیرید.
خیلی خوب و مفید بود
سلام وقتتون بخیر من الان ملک خریدم و طرف نمیاد امضا بزنه میتونه قرارداد انتقال رو فسخ کنه ؟
نمونه دادخواست اثبات مالکیت رو از کجا میتوم تهیه کنم؟